Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ελληνική Δημοκρατία...ή μήπως όχι;

Στην ηλικία που είμαι, έχω καταλάβει ότι τα περισσότερα πράγματα τα αντιλαμβανόμαστε σύμφωνα με τα προσωπικά μας βιώματα και την παιδεία που έχουμε λάβει. Για παράδειγμα, το ότι είναι μέρα όταν ο ήλιος φαίνεται και νύχτα όταν αφήνει τη θέση του στο φεγγάρι είναι κάτι που μας το έμαθαν. Μπορεί να σας φαίνεται προφανές το ότι η μέρα είναι... μέρα και η νύχτα είναι... νύχτα και επομένως η παρατήρηση μου είναι... χαζή, αλλά νομίζω ότι θα εντυπωσιαζόσασταν από το αποτέλεσμα που θα είχε η εκπαίδευση νέων παιδιών στα οποία από την αρχή θα τους τα έλεγαν "ανάποδα". Πιστεύω ότι για αυτά η μέρα θα ήταν η νύχτα και η νύχτα μέρα. Γιατί οι λέξεις και επομένως οι τίτλοι είναι και θέμα παιδείας, εκτός από αντίληψης ή για να το πω καλύτερα... εκπαίδευσης του πως αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Ε νομίζω ότι κάπου εδώ μπορεί κάποιος να αρχίσει να καταλαβαίνει τις αμφιβολίες που μου έχουν γεννηθεί, σχετικά με τον τίτλο Ελληνική Δημοκρατία που βλέπω παντού τυπωμένο γύρω μου. Ειδικά με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ήταν αδύνατο να μην αναρωτηθώ αν το πολίτευμα που έχουμε είναι όντως... Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.


Τα παρακάτω βιντεάκια είναι μερικά μόνο από αυτά που με σόκαραν και με έκαναν να αρχίσω να σκέφτομαι αν θα πρέπει πλέον να φοβάμαι με τόση "Δημοκρατία" που μας έχει περικυκλώσει.

Παρακολουθηστε μια «πολιτισμένη» συζήτηση ΜΑΤ – Διαδηλωτών. Φαίνεται ότι δουλεύουν πολύ πάνω στην «επικοινωνία» εκεί στην εκπαίδευση των ΜΑΤ και είπαν να κατέβουν και στη Λαϊκή συνέλευση του Συντάγματος για να πούνε τη γνώμη τους:

Προφανώς... διαφωνούν με το να γίνεται η λαϊκή συνέλευση!

Στο επόμενο βίντεο, η απόδειξη ότι τα ΜΑΤ είναι φίλοι μας. Και εσείς, αν βρεθείτε ποτέ σε δύσκολη θέση, να πάτε να τους ζητήσετε να μπείτε στη Βουλή για ασφάλεια. Θα σας αφήσουν σίγουρα…(ειρωνικό σχόλιο είναι, προς Θεού... μην το δοκιμάσετε!)

Εννοείται ότι δεν υπήρχε κόσμος στο μετρό, ούτε τραυματίες… σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Το παρακάτω βίντεο είναι προϊόν μοντάζ. Μάλιστα ο δημιουργός του βίντεο θα πάρει… όλα τα όσκαρ της επόμενης χρονιάς για την πολύ καλή δουλειά που έκανε.

Στο επόμενο βίντεο θα δείτε πως τα ΜΑΤ ελέγχουν πια την πλατεία και πως ένας από αυτούς "βοηθάει" τον τραυματία πολίτη. Ναι, τον "χαζό" που πήγε να ηρεμήσει τα πνεύματα εννοώ! Ας το ξανακάνει άλλη φορά...


Και φυσικά αυτό που ήθελαν το πέτυχαν. Ποιος μιλάει σήμερα για το Μεσοπρόθεσμο ή τους εφαρμοστικούς νόμους; Το θέμα είναι… και πάλι… τα επεισόδια. Η πλατεία είναι "ελεύθερη" (εντάξει, θέλει ένα καθαρισματάκι, αλλά κατά τα άλλα καλά) και η 5η δόση είναι στην τσέπη μας (μη χαίρεστε, τα θέλουμε για τις δόσεις των δανείων μας). Η χρεωκοπία μας αναβλήθηκε για άλλη μια φορά και η μόνη αγωνία είναι για το ποιο θα είναι το επόμενο δίλημμα. Να το πω καλύτερα... ποιο θα είναι το "Δίλημμα #3". Σαν συνέχειες της ίδιας ταινίας:
  1. "Δίλημμα #1"- Χρεωκοπία ή Μνημόνιο .
  2. "Δίλημμα #2" - Χρεωκοπία ή Μεσοπρόθεσμο.
και
αναμένεται το Χρεωκοπία ή ........................, όπου στις τελίτσες μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.

Άντε να δούμε πότε θα διαλέξουμε τη χρεωκοπία. Ελπίζω όχι όταν δεν υπάρχει πια δίλημμα... (κοινώς θα μας τα έχουν πάρει όλα)

Για εμένα η "Ελληνική Δημοκρατία" της μεταπολίτευσης τελείωσε χτες. Όταν χρειάζεται να κατεβάσεις 10000 αστυνομικούς, να στήνεις οδοφράγματα και να κάνεις το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας θάλαμο αερίων για να ψηφίσεις ένα νόμο... τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε;
Δε ζει και ο Περικλής (ο αρχαίος ντε) να γελάσει ή να κλάψει (ανάλογα τα κέφια στα 2500 χρόνια του) με τα χάλια μας.

Τέλος, παρακολουθώ σήμερα τις συζητήσεις που γίνονται στη δουλειά και σκέφτομαι πως θα ήταν κάπως έτσι και στις 18 Νοεμβρίου 1973. Σκεφτείτε λίγο. Δείτε τι λέτε και εσείς. Ένας πιθανός διάλογος τότε: 
Α. "Άκουσες τι έγινε χτες στο Πολυτεχνείο; Μπήκανε με τανκς για να τους βγάλουν. Σκοτώθηκαν και φοιτητές."
Β. "Άστα να πάνε, χαμός έγινε. Είχα και έναν γνωστό εκεί και μου τα έλεγε. Φρίκη σου λέω… Τελικά για τα Χριστούγεννα έκλεισες ξενοδοχείο;"
Τόσο πολύ ασχολούμαστε που μας έδειξαν ότι... κάνουν ότι θέλουν και όχι αυτό για το οποίο τους ψηφίσαμε. Οι εικόνες που είδατε παραπάνω θα παίζουν στα ντοκιμαντέρ του 2040, μαζί με το βίντεο με το τανκ που μπαίνει στο Πολυτεχνείο. Είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό.
Και τότε, θα κοιταζόμαστε και τι θα λέμε; Μήπως θα λέμε για την "Κοινοβουλευτική Δικτατορία" του 2011;

1 σχόλιο:

  1. Για να είμαστε εξηγημένοι, εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να ψηφιστεί ο νόμος. Επίσης πιστεύω ότι αν η Ελλάδα θέλει να εξετάσει σοβαρά την επιλογή της χρεοκοπίας (και μπορεί κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί μ' αυτήν την επιλογή αλλά πάντως είναι μια επιλογή) ο τρόπος να το κάνει δεν είναι να σταματήσει αύριο το πρωί να πληρώνει.

    Αλλά, η Ελλάδα ποτέ δεν είχε αστυνομία. Η αστυνομία είναι κάτι που υπάρχει στις άλλες χώρες και πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται από επαγγελματίες και δουλειά της είναι να περιφρουρεί την τήρηση των νόμων, να φροντίζει για την πρόληψη και αν αυτό αποτύχει την καταστολή του εγκλήματος και γενικά να προστατεύει τους πολίτες. Εκεί στις άλλες χώρες η αστυνομία συχνά πυκνά τα κάνει θάλασσα διότι εκ φύσεως οι άνθρωποι που συνήθως επιλέγουν αυτό το επάγγελμα ένα τραμπούκο τον κρύβουν μέσα τους, οπότε γίνονται έρευνες, δίκες, κόσμος απολύεται, πάει φυλακή, προϊστάμενοι (διοικητικοί και πολιτικοί) παραιτούνται κτλ.

    Στην Ελλάδα έχουμε μπάτσους (ναι, ναι με κάποιες εξαιρέσεις που κι αν δεν είναι σαν τους πολλούς σίγουρα κάνουν τα στραβά μάτια οπότε δεν τους εξαιρώ). Διεφθαρμένους μπάτσους, νταβατζήδες του εγκλήματος, γλείφτες και υποτελείς της κάθε εξουσίας. Που τους καλύπτουν διεφθαρμένοι δικαστές που τους διόρισαν διεφθαρμένοι πολιτικοί που τους εξέλεξαν διεφθαρμένοι πολίτες. Απλά όσο σκοτώνουν παιδάκια σαν τον Αλέξη δε μιλάει κανένας γιατί στο κάτω κάτω τί δουλειά είχε το κωλόπαιδο στα Εξάρχεια να προκαλεί; Και ήταν και αναρχικός! Μόνο άμα πλακώσουν στο ξύλο τον παππού της διπλανής πόρτας μας πιάνουν οι ευαισθησίες μας.

    Οπότε υπ' αυτήν την έννοια εγώ θα έλεγα ότι η Ελληνική "Δημοκρατία" καταργήθηκε εδώ και χρόνια. Πολλά χρόνια. Καλύτερα να ζητήσουμε ένα Κυβερνήτη από το εξωτερικό για τα επόμενα 20 χρόνια που να τον λένε Χάρυ Πότερ μήπως και καταφέρει να μας κάνει κράτος και να μας οδηγήσει σε εκλογές το 2035.

    ΑπάντησηΔιαγραφή